ĐAVOLJI ODVJETNIK (cjelovečernja predstava), Split


Detalji događaja


12. srpnja u 20:00h u Galeriji MKC-a izvest će se inkluzivna plesna predstava “Đavolji odvjetnik”.

Polazeći od interesa za slušanje kao aktivnost koju pretpostavlja svaka razgovorna situacija, predstava propituje i istražuje principe polilogičnosti i zajedničkog donošenja odluka. Ukidanjem riječi iz polja verbalnog razgovor se seli u prostor plesa koji nastaje intuitivno, slušanjem namjera i prestrukturiranjem pažnje. Ono što postaje vidljivo u prvom planu procesi su pregovaranja između različitih tijela, a materijal se gradi iz koreografskog promišljanja što sve može značiti participacija u određenoj zajednici. Postavljaju se pitanja kako podržati drugoga, stišati se, prepustiti riječ drugome, napustiti kolektiv, odlučiti za sebe ili drugoga, odabrati ne sudjelovati, delegirati ili preuzeti odgovornost. Prepuštanjem riziku da sve to nije unaprijed odlučeno već se pregovara iz izvedbe u izvedbu, ples neprekidnih pokušaja da se ostvari konsenzus u fokus stavlja pitanje što pojam inkluzije može značiti bilo kojoj zajednici.

KOREOGRAFKINJA: Martina Tomić
DRAMATURGINJA: Nina Gojić
GLAZBENI SURADNIK: Nenad Kovačić
OBLIKOVANJE SVJETLA: Marino Frankola

IZVOĐAČI: Mia Kevo, Helvecia Tomić, Leon Goličnik, Jason Mulhausen, Marijan Pajvot
FOTO, VIDEO, DIZAJN I TRAILERI: Tara Ivanišević
UMJETNIČKO VODSTVO: Iva Nerina Sibila
PRODUKCIJA: IMRC / HIPP 2019.

Izvedba predstave realizira se u suradnji Divert/IMRC kolektiva, Kolaborativne Izvedbene Platforme i ROOM 100.

Radi ugroženosti izvođača zbog Covid-19 bolesti, na ulazu će se mjeriti temperatura. Potrebno je nositi masku, a u gledalištu će biti osiguran fizički razmak u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Ulaz je besplatan, ali radi ograničenog broja posjetitelja na 40, molimo vas da svoje mjesto rezervirate na kipsplit7@gmail.com