UŽIVO ONLINE DANCEABILITY (radionica pokreta i plesa)


Detalji događaja

  • Date:
  • Sastajalište: online

DIVERT / IMRC kolektiv poziva Vas na DanceAbility radionicu koja će se održati u srijedu 29. srpnja 2020. od 18 do 19:30 sati na ZOOM platformi.

Prijava je obavezna zbog ograničenog broja polaznika/ca, a krajnji rok prijave je 28. srpnja.

Potrebno je prijaviti se na email inkluzivni.imrc.kolektiv@gmail.com s naznakom “DanceAbility u srpnju”, nakon čega ćete dobiti sve bitne informacije (uključujući i Zoom link). Svima stojimo na raspolaganju za tehničku pomoć spajanja preko laptopa ili mobitela – putem telefonskog poziva navodimo sudionike kako se tehnički spojiti.

* Zainteresirani koji nemaju email, a imaju pristup laptopu i/ili mobitelu mogu se prijaviti SMS-om na broj 0989306509, nakon čega će biti povratno kontaktirani.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na naš program – uživo online sudjelovanje u inkluzivnoj radionici plesa po DanceAbility metodi, po kojoj i u dvorani i kod kuće svi koji žele mogu sudjelovati u plesu, pokretu i istraživanju vlastitih kreativnih i tjelesnih mogućnosti, neovisno o savršenosti tijela ili psiho-fizičkim mogućnostima, dobi, neovisno da li ste ikad prije plesali, amaterski, rekreativno ili profesionalno. Potrebno je imati stabilan internet te mobitel ili laptop. I želju zaplesati sami sa sobom i jedni s drugima, kako nam drago. 🙂

Radionica je, dakle, namjenjena svima koji žele istraživati ples i izražavati se kroz pokret i ples. Uživo u online formatu možemo svi zajedno plesati nebitno gdje se nalazimo – u Bjelovaru, Varaždinu, Dubrovniku, Rijeci, ili bilo kojem drugom mjestu u Hrvatskoj ili svijetu; u stanu, u kući, u vrtu, u sobi, u dnevnom boravku ili velikoj dvorani. Svima stojimo na raspolaganju za tehničku pomoć spajanja preko laptopa ili mobitela – putem telefonskog poziva navodimo sudionike kako se tehnički spojiti.

DanceAbility pristup usmjeren je na improvizaciju s ciljem pronalaska vlastitog kreativnog pokreta. Princip rada je iznutra prema van, kroz maštu, bez zadanih pokreta, osjećajući i razvijajući vlastite pokrete. Na radionici se radi o plesnoj improvizaciji, pronalaženju načina izražavanja sebe u trenutku, korištenje prostora u kojem se nalazimo, međusobno komuniciranje putem ekrana i izgradnje osjećaja zajednice putem i ovog formata. Glavni način plesnog istraživanja jest improvizacija, no ostavljamo prostora i za koreografiju – uvijek proizlazi iz svih prisutnih osoba. Područja koja ćemo, dakle, istraživati su: pažnja na osjećanju vlastitog tijela, iskustvo jezika vlastitog tijela, pažnja na odnos sebe u prostoru, pažnja na otvaranje plesnog odnosa s drugima.

* Zbog formata “online”, neke podrške nismo još u mogućnosti pružiti, no s Vašim povratnim informacijama prije i nakon sudjelovanja u radionici možemo brže detektirati sve potrebe i naći rješenja.

Radionicu vodi Helvecia Tomić certificirana za vođenje pokreta i plesa grupa mješovitih fizičkih mogućnosti po DanceAbility metodi. U Portugalu stječe DanceAbility edukaciju, dok u Zagrebu glumačku i plesnu edukaciju te naziv magistre makroekonomije. Kao plesna edukatorica, specijalizirana i certificirana za vođenje pokreta i plesa grupa mješovitih psiho-fizičkih mogućnosti po DanceAbility metodi, te kao glumačka i plesna izvođačica surađuje na društveno angažiranim umjetničkim projektima. U suradnji s DIVERT/IMRC inkluzivnim kolektivom za istraživanje pokreta – plesnim i edukacijskim projektom koji okuplja plesače sa i bez fizičkog invaliditeta, od 2016. godine scenska je izvođačica (cjelovečernje inkluzivne plesne predstave „Nukleon“, „Bella Ciao”, „Đavolji odvjetnik”, „Otklon, ožiljak: preuzimanje”), edukatorica i koordinatorica edukacije. Vodi inkluzivne plesne radionice u Zagrebu, Rijeci i ostatku Hrvatske po DanceAbility metodi. Od drugih značajnijih suradnji tu je cjelovečernja plesna predstava ‘Srce moje kuca za nju’, kazališta Montažstroj; projekt Skaraventer – “Angelus Novus: živa razglednica iz Zagreba”, fizičkog i interaktivnog kazališta Teatro In Rivolta iz Italije; dramski studio umjetničko-pedagoškog programa Centra mladih Ribnjak za predškolarce i školarce.

Radujemo vam se!