U ovo doba pandemije kada su susreti uživo otežani, pripremili smo za vas novi ciklus radionica
DIVERT online zajednica u kojem ćemo unutar 16 uživo online susreta od studenog 2020. do lipnja 2021. istraživati ples, pokret i izvedbu. Svi ste dobrodošli!

Radionice su namijenjene svim zainteresiranima, neovisno o invaliditetu ili tjelesnoj spremi, neovisno plešete li amaterski, rekreativno, profesionalno ili nikad niste ni plesali, neovisno gdje ste… Potrebano je računalo, mobitel  i dobra internetska veza!

Projekt uključuje tri tipa radionica:

*Istraživanje plesa i pokreta odvijat će se kroz plesne radionica po DanceAbility metodi, koje će voditi Helvecia Tomić, certificirana DanceAbility edukatorica.
*Istraživanje izvedbe odvijat će se kroz radionice gledanja snimki odabranih predstava, zajedničkih razgovora i refleksija – razgovora o viđenome.  
*Kreiranje vlastitih radova – mentorski rad uključuje  razvijanje svoje vlastite kratke video online izvedbe.

Ove radionce vodit će Iva Nerina Sibila, nagrađivana plesna umjetnica, edukatorica i publicistkinja, osnivačica i voditeljica DIVERT /IMRC kolektiva.

Radionice su besplatne za sve sudionike.
Možete se priključiti na jednu, a možete sudjelovati i na svih 16 radionica.

Ciklus započinjemo s 3 plesne DanceAbility radionice  kao pripremu za istraživanje i kreiranje izvedbe, a nastavljamo s Istraživanjem izvedbe, ponovno u bloku od 3 radionice.


TERMINI
DanceAbility – 18. studenog, 25. studenog i 9. prosinca 2020.
Istraživanje izvedbe –  20. siječnja, 27. siječnja i 10 veljače 2021.,

a sve od 18h do 20h na Zoom platformi.

Prijave su obvezne na email: inkluzivni.imrc.kolektiv@gmail.com.

Svima stojimo na raspolaganju za tehničku pomoć spajanja preko laptopa ili mobitela – u dogovoru s vama, putem telefonskog poziva navodimo kako se tehnički spojiti.

O radionicama:

Istraživanje plesa i pokreta – DanceAbility pristup usmjeren je na improvizaciju s ciljem pronalaska i produbljivanja vlastitog kreativnog pokreta. Princip rada je iznutra prema van, kroz maštu, bez zadanih pokreta, osjećajući i razvijajući vlastite pokrete. Na radionici se radi o plesnoj improvizaciji, pronalaženju načina izražavanja sebe u trenutku, korištenju prostora u kojem se nalazimo, međusobnom  neverbalnom komuniciranji i izgradnji osjećaja zajednice. Istraživat ćemo tako: pažnju na osjećanje vlastitog tijela, iskustvo jezika vlastitog tijela, odnos sebe u prostoru,  otvaranje plesnog odnosa s drugima.

Istraživanje izvedbe  uključuju gledanje snimki odabranih predstava iz DIVERT produkcije kao i iz svjetskog repertoara inkluzivnih radova dostupnog online, zatim  razgovore i refleksiju o viđenom te razvijanje svoje vlastite kratke online video izvedbe. Mogući formati su online+live solo izvedbe ili jednostavni kratki video radovi snimani „pametnim“ telefonima. Teme ovih autorsko-izvođačkih vježbi krenut će od refleksije vlastite tjelesnosti, tema potaknutih radionicama i svega što polaznici donesu i otkriju sami tijekom projekta…

VAŽNO!!!

Svi sadržaji biti će objavljeni kroz naš web, Facebook i Instagram, čime želimo ojačati vidljivost inkluzive umjetnosti, potaknuti samostalnost i autorsku samosvijest sudionika.   

Projekt je financijski podržan od Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.