CJELOVEČERNJE PREDSTAVE

KRUPNI KADROVI (2020.)

“Krupni kadrovi” izvedba su koja se igra:
pogledima na tri ženska tijela na pozornici,
pogledima na ono što prepoznajemo,
pogledima na ono što zovemo stvarnost,
pogledima na blisko živo biće,
pogledima na estetske normative,
pogledima na egzotično drugo,
[…]
Više

ĐAVOLJI ODVJETNIK (2019.)

Polazeći od interesa za slušanje kao aktivnost koju pretpostavlja svaka razgovorna situacija, predstava propituje i istražuje principe polilogičnosti i zajedničkog donošenja odluka. Ukidanjem riječi iz polja verbalnog razgovor se seli u prostor plesa koji nastaje intuitivno, slušanjem namjera i prestrukturiranjem pažnje.
Više

BELLA CIAO (2018.)

Plesna predstava Bella Ciao rođena je iz istraživanja raznih oblika izvedbenog zajedništva i podrške. Bella Ciao, talijanska revolucionarna pjesma, stoji u naslovu kao simbol borbe, i otpora bilo kojim opresivnim ideologijama nad slobodom tijela: opresije “ispravnih” nad onima koji se u taj kanon ne uklapaju, “jakih” nad slabijima, “savršenih” nad krhkima. Tijela koja istražuju svoje različitosti i igraju se njima, iskreno i bez zadrške, bile su u centru našeg umjetničkog interesa.
Više

NUKLEON (2016.)

Nukleon cjelovečernja je predstava nastala u suradnji IMRC kolektiva i Aleksandre Janeve Imfeld. Koreografski predjeli koje plesači stvaraju, posljedica su kolektivnog autorstva i razrade specifičnog sistema plesačke interakcije, nastalog iz svakog pojedinog tijela i osobnog interesa.
Više

OCTET STREAM (2015.)

Više

MAGNOLIJA (ILI PRKOS) (2014.)

Ovaj duet prvi je cjelovečernji rad IMRC kolektiva. Ishodište su tekstualni i likovni nacrti Vesne Mačković za imaginarnu predstavu (Ne)pokret(ne).
Više