Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

CJELOVEČERNJE PREDSTAVE

DRUGA KOŽA, TREĆE ŽENE | 2021.

Autorsko ishodište izvorno je mišljeno kao identitetski i iskustveni dijalog s marginaliziranim ženskim izvedbenim žanrovima prve polovice 20. stoljeća. Ta prvobitna tema nenametljivo se smjestila u finalnu okosnicu predstave – u energetsko, poetsko, plesačko, iskustveno zrcaljenje i ispreplitanje nas samih.

NEOBIČNE LJUBAVI | 2020.

“Što je to što zovemo ljubav?”, “Zašto volimo nešto ili nekoga?”, “Kako osjećamo ljubav?” i mnoga druga pitanja koja muče malene, ali i nas odrasle. …no što u ovoj predstavi radi Darth Vader, princeza Elsa, Wonder Woman i Batmobile, postoji li uopće obična ljubav ili je svaka, baš svaka ne-obična, pokušat ćemo odgovorit predstavom Neobične ljubavi.

KRUPNI KADROVI | 2020.

Krupni kadrovi izvedba su koja se igra: pogledima na tri ženska tijela na pozornici, pogledima na ono što prepoznajemo, pogledima na ono što zovemo stvarnost, pogledima na blisko živo biće, pogledima na estetske normative, pogledima na egzotično drugo, pogledima na to što neposredno jest, […] pogledima na onu koja me gleda / onoga koji me gleda.

ĐAVOLJI ODVJETNIK | 2019.

Polazeći od interesa za slušanje kao aktivnost koju pretpostavlja svaka razgovorna situacija, predstava propituje i istražuje principe polilogičnosti i zajedničkog donošenja odluka. Ukidanjem riječi iz polja verbalnog razgovor se seli u prostor plesa koji nastaje intuitivno, slušanjem namjera i prestrukturiranjem pažnje.

BELLA CIAO | 2018.

“Bella Ciao”, talijanska revolucionarna pjesma, stoji u naslovu kao simbol borbe, i otpora bilo kojim opresivnim ideologijama nad slobodom tijela: opresije “ispravnih” nad onima koji se u taj kanon ne uklapaju, “jakih” nad slabijima, “savršenih” nad krhkima. Tijela koja istražuju svoje različitosti i igraju se njima, iskreno i bez zadrške, bile su u centru našeg umjetničkog interesa.

NUKLEON | 2016.

Nukleon cjelovečernja je predstava nastala u suradnji IMRC kolektiva i Aleksandre Janeve Imfeld. Koreografski predjeli koje plesači stvaraju, posljedica su kolektivnog autorstva i razrade specifičnog sistema plesačke interakcije, nastalog iz svakog pojedinog tijela i osobnog interesa.

OCTET STREAM | 2015.

KOREOGRAFIJA: Iva Nerina Sibila i plesači
IZVEDBA: Josipa Lukinović, Nereja Lasić, Irma Unušić, Tatjana Vukadinović, Slađan Livnjak, Marjan Pajvot, Nikola Orešković
GLAZBA: Josip Maršić

NAGRADE: Nagrada Hrvatskog glumišta za umjetničko ostvarenje u plesu – Slađan Livnjak

MAGNOLIJA (ILI PRKOS) | 2014.

Ishodište su tekstualni i likovni nacrti Vesne Mačković za imaginarnu predstavu (Ne)pokret(ne).