Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

BELLA CIAO | 2018.

Plesna predstava Bella Ciao rođena je iz istraživanja raznih oblika izvedbenog zajedništva i podrške.

“Bella Ciao”, talijanska revolucionarna pjesma, stoji u naslovu kao simbol borbe, i otpora bilo kojim opresivnim ideologijama nad slobodom tijela: opresije “ispravnih” nad onima koji se u taj kanon ne uklapaju, “jakih” nad slabijima, “savršenih” nad krhkima. Tijela koja istražuju svoje različitosti i igraju se njima, iskreno i bez zadrške, bile su u centru našeg umjetničkog interesa.

Unutar grupe sedmero plesača/izvođača, tražili smo mjesta na kojima se možemo otvoriti prema granicama svojih nesavršenosti, krhkosti i ranjivosti, kako bismo kroz njih proizveli izvedbenu snagu. Izvedba tako postaje mjesto intenzivne medijacije emocija, a izvođači nosioci ideje slobodnog pojedinca posvećenog zajedništvu.

Glavno tkanje izvedbe zajednički je osjećaj za prostor i vrijeme, u suigri plesača/izvođača i muzičara, i na koncu, publike. Inspirirajući se i motivirajući međusobno, ono najuzbudljivije i najvrijednije događa se uvijek u prostoru među nama. Bella Ciao predstava je koja odnose među ljudima pretvara u prostor slobode.

AUTORICA: Silvia Marchig
SUAUTORI I IZVOĐAČI: Josipa Lukinović / Marina Bura, Helvecia Sekulić, Irma Unušić, Leon Goličnik, Marijan Pajvot, Nikola Orešković / Marin Lemić, Ognjen Vučinić
GLAZBENICI: Luka Čapeta i Hrvoje Klemenčić
FOTO, DIZAJN PROMO MATERIJALA, TEHNIČKA PODRŠKA: Jason Mulhausen
FOTO: Marko Gutić Mižimakov
Pjesma “Bella Ciao” u izvedbi je Giovanne Daffini.
UMJETNIČKA VODITELJICA IMRC: Iva Nerina Sibila
PRODUKCIJA: HIPP / IMRC 2018.
PREMIJERA: 17. svibnja 2018. Pogon Jedinstvo

NAGRADE: Nominacija za Nagradu Hrvatskog glumišta za umjetničko ostvarenje u plesu – Ognjen Vučinić

IZVEDBE I GOSTOVANJA: Festival Inkluzivne scene, Rijeka

fotografije: Sindri Uču

teaser: Jason Mulhausen