Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

KOLIKO SMO SPREMNI…? | 2019.

U istraživački proces Koliko smo spremni…? smo krenuli nakon više od 5 godina intenzivnog rada u polju edukacije, koreografije i izvedbe kako bismo propitali i proširili svoju izvođačku i edukacijsku praksu.

Kroz proces smo istražili i sakupili neke od najutjecajnijih publikacija i knjiga koje se bave inkluzivnim plesnim, kazališnim i vizualnim praksama, koje su nam kao kolektivu nužne za daljnji rad.

Na izvedbenoj razini zanimalo nas je istraživanje osobnih, snažnih i inovativnih izvedbenih strategija, koje duboko zahvaćaju samorefleksiju i samokonceptualizaciju, a otvaraju put novim autorskim potezima. Tako smo nizom radionica, ostvarenih u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Zagrebačkom plesnom centru i Uferstudios u Berlinu propitali granice vlastite otvorenosti i izvođačkog rizika igrom s umnoženim, distorziranim, radikaliziranim odrazima, eksperimentalnim radom i pogledom kamere.

UMJETNIČKO VODSTVO PROJEKTA: Iva Nerina Sibila u suradnji sa Silvijom Marchig
VIDEO UMJETNICA: Sindri Uču
PLESAČI I IZVOĐAČI UKLJUČENI U ISTRAŽIVANJE: Marina Bura, Ivona Budišćak, Matea Budišćak, Anamarija Jandrašek, Mia Kevo, Nereja Lasić, Josipa Lukinović, Silvia Marchig, Helvecia Sekulić, Marijan Pajvot, Leon Goličnik te Ana Jurić, Sanja Spirić, Tamara Savičević i Kristina Tolj kao studentice Nastavničkog smjera Plesnog odsjeka ADU

Umjetničko istraživanje Koliko smo spremni…? financirano je od Zaklade Kultura nova.

stillovi iz snimki: Sindri Uču

snimke: Sindri Uču