Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

KOREO–IN | 2023.

cjelogodišnji program plesnih radionica
inkluzivno, neformalno, koreografski

Volite plesati? Želite se fizički izraziti? Naučiti nešto novo o koreografiji i izvedbi?

Dođite na tjedni program plesnih radionica, sudjelujte u radioničkim intenzivima s profesionalnim plesnim umjetnicama, doživite personalizirane mentorske sesije organizirane oko vašeg plesnog interesa i pokažite što se naučili kroz izvedbu.

Pozivamo sve mlade, one koji se tako osjećaju (ili ne osjećaju), osobe sa i bez invaliditeta i zainteresirane na iskustvo plesa bez predrasuda, bez prepreka, bez granica.

PROGRAM

RADIONICE

utorkom, od 15:30 do 17:00
tijekom cijele godine

Na radionicama ćemo osvještavati tijelo, razvijati vlastiti, unikatni ples (nema ‘krivog’ plesnog pokreta), otvoriti se prema tjelesnoj imaginaciji i slobodi te upoznati s osnovama koreografskih principa i vještinama izvođenja plesa. Sve to kroz poštivanje i njegovanje individualnog, inkluzivnog, dostupnog i prilagođenog.

RADIONIČKI INTENZIVI

3. – 4. lipnja
17. – 18. lipnja
4. – 5. studenoga

Radionički intenzivi održat će se tri puta, tijekom vikenda, za one koji žele više i u suradnji s profesionalnim plesnim umjetnicama.

PERSONALIZIRANE MENTORSKE SESIJE

po dogovoru

Personalizirane mentorske sesije organiziraju se po dogovoru i interesu polaznika.

IZVEDBE

lipanj, studeni

Planirane su dvije izvedbe s onim polaznicima koji će htjeti podijeliti svoje iskustvo s publikom.

Cjelokupni program je BESPLATAN i odvija se u PLESNOM CENTRU TALA, Radnička 27, Zagreb.
Najave svog dolaska pošaljite na mail@divert.hr

VODITELJICE PROGRAMA

Marina Bura, anglistica i sociologinja, kojoj je primarno polje interesa feminizam, rod, seksualnost, invaliditet, manjinske skupine i društvena pravda. Od 2012. godine, članica UPSET Teatra – udruge za destigmatizaciju i edukaciju kroz teatar (Zagreb) čiji je cilj destigmatizacija marginaliziranih skupina kroz dramsko-akcijsku edukaciju i istraživačke programe kao i kroz rad u zajednici te implementaciju internacionalnih projekata i partnerstava. Sudjelovala kao izvođačica na UPSETovim nacionalnim i internacionalnim kazališnim projektima za osobe sa i bez invaliditeta u Zagrebu, Briselu, Lisabonu i Krakowu od 2012. nadalje. Za udrugu UPSET i Centar za kulturu Trešnjevka, povremeno vodi plesne radionice za inozemne projektne partnere.

Od 2019. godine, kao osoba sa invaliditetom, članica Divert – inkluzivnog plesnog kolektiva gdje se kroz radionice i plesno-dramske izvedbe, bavi istraživanjem plesa i pokreta za osobe sa i bez invaliditeta, sudjelujući otada kontinuirano u cjelovječernjim predstavama kao izvođačica.

Silvia Marchig plesna je umjetnica i edukatorica. Školovana je u Rijeci u Baletnom studiju HNK Ivan Zajc i u Njemačkoj, gdje je i diplomirala na plesnoj akademiji u Mannheimu. Svoje umjetničke radove razvija kroz umjetničku organizaciju Kik Melone, kao autorica potpisuje brojne cjelovečernje predstave i radove eksperimentalnih formata, neke od njih nagrađivane. Njezin umjetnički interes povezuje rubna područja medija plesa, performansa i kazališta, redovito surađuje i s muzičarima i vizualnim umjetnicima. Sa kolektivom Divert kreirala je nekoliko predstava: Bella Ciao 2018.g., Krupni kadrovi 2020.g., a često je i na sceni u njihovim projektima kao izvođačica.

Iva Nerina Sibila plesna je umjetnica, edukatorica i publicistkinja. Trogodišnje obrazovanje u suvremenom plesu stječe u Engleskoj, na školi Northern School of Contemporary Dance u Leedsu, a magisterij na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Od 1995. djeluje kontinuirano na hrvatskoj plesnoj sceni. U brojnim projektima radi na dostupnosti i vidljivosti plesnih sadržaja, istraživanju emancipacijskih potencijala plesne edukacije te pozicioniranju plesa u širem društvenom kontekstu. Voditeljica Diverta, vanjska suradnica Plesnog odsjeka na Akademiji dramske umjetnosti, članica Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Vidimo se u dvorani!

Program je financiran od Zaklade Kultura nova.