DanceAbility radionica plesa i pokreta


Detalji događaja


Dobrodošli!

Zbog ograničenog broja obavezna prijava na: inkluzivni.imrc.kolektiv@gmail.com. *
Mjesto održavanja: Zagrebački plesni centar, Ilica 10 (bijeli studio)
Vrijeme: petak 9. listopada od 19h do 21:30h
Ulaz: besplatan

Prijave se zaprimaju do 8. listopada.

Radionica je namijenjena za sve zainteresirane osobe, neovisno o invaliditetu ili savršenosti tijela, neovisno plešete li amaterski, rekreativno, profesionalno ili nikad niste ni plesali.

Ako si živ/a, možeš plesati.

DanceAbility pristup usmjeren je na improvizaciju s ciljem pronalaska i/ili produbljivanja vlastitog kreativnog pokreta. Princip rada je iznutra prema van, kroz maštu, bez zadanih pokreta, osjećajući i razvijajući vlastite pokrete. Na radionici se radi o plesnoj improvizaciji, pronalaženju načina izražavanja sebe u trenutku, korištenje prostora u kojem se nalazimo, međusobno neverbalno komuniciranje i izgradnje osjećaja zajednice. Glavni način plesnog istraživanja jest improvizacija, no ostavljamo prostora i za koreografiju – uvijek proizlazi iz svih prisutnih osoba. Područja koja ćemo, dakle, istraživati su: pažnja na osjećanju vlastitog tijela, iskustvo jezika vlastitog tijela, pažnja na odnos sebe u prostoru, pažnja na otvaranje plesnog odnosa s drugima.

Radionicu vodi Helvecia Tomić certificirana za vođenje pokreta i plesa grupa mješovitih fizičkih mogućnosti po DanceAbility metodi. U Portugalu stječe DanceAbility edukaciju, dok u Zagrebu glumačku i plesnu edukaciju te naziv magistre makroekonomije. Kao plesna edukatorica, specijalizirana i certificirana za vođenje pokreta i plesa grupa mješovitih psiho-fizičkih mogućnosti po DanceAbility metodi, te kao glumačka i plesna izvođačica surađuje na društveno angažiranim umjetničkim projektima. U suradnji s IMRC inkluzivnim kolektivom za istraživanje pokreta – plesnim i edukacijskim projektom koji okuplja plesače sa i bez fizičkog invaliditeta, od 2016. godine scenska je izvođačica (cjelovečernje inkluzivne plesne predstave „Nukleon“, „Bella Ciao”, „Đavolji odvjetnik”, „Otklon, ožiljak: preuzimanje”), edukatorica i koordinatorica edukacije. Vodi inkluzivne plesne radionice u Zagrebu, Rijeci i ostatku Hrvatske po DanceAbility metodi. Od drugih značajnijih suradnji tu je cjelovečernja plesna predstava ‘Srce moje kuca za nju’, kazališta Montažstroj; projekt Skaraventer – “Angelus Novus: živa razglednica iz Zagreba”, fizičkog i interaktivnog kazališta Teatro In Rivolta iz Italije; dramski studio umjetničko-pedagoškog programa Centra mladih Ribnjak za predškolarce i školarce.

*Oni koji se ne koriste internetom mogu se prijaviti putem SMS-a na broj 0989306509.