Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

DIVERT online zajednica – Istraživanje plesa i pokreta DanceAbility (radionica)


Detalji događaja

  • Date:
  • Sastajalište: online | Zoom

U ovom razdoblju pandemije kada su susreti uživo otežani, pripremili smo za vas novi ciklus radionica DIVERT online zajednica u kojima kroz 16 uživo online susreta od studenoga 2020. do lipnja 2021. istražujemo ples, pokret i izvedbu kroz tri različite vrste radionica, s mogućnošću priključenja u bilo kojem trenutku, bilo da namjeravate doći jedanput ili pratiti radionice.

Radionica izabranog datuma je:

  • ISTRAŽIVANJE PLESA I POKRETA (DanceAbility) kroz improvizaciju koja potiče pronalaženje i produbljivanje vlastitog kreativnog pokreta. Pokret koji dolazi iz unutra, iz mašte, spontano i bez zadanog oblika, izražavajući sebe u danom trenutku i prostoru, ali i u zajedništvu s drugim polaznicima. Pažnja je na osjećanju vlastitog tijela i jezika koji govori, kako je u odnosu na prostor u kojem se nalazi i kako komunicira kroz ples s drugima. Radionicu vodi Helvecia Tomić, certificirana DanceAbility edukatorica.

Radionica je besplatna i namijenjena svima zainteresiranima, neovisno o invaliditetu ili tjelesnoj spremi, neovisno plešete li amaterski, rekreativno, profesionalno ili nikad niste ni plesali, neovisno gdje ste… Potrebno je jedino računalo, mobitel i dobra internetska veza!

Bez obzira dolazite li nam prvi put ili ste već popratili dosadašnje radionice, svi su dobrodošli i slobodno nam se pridružite!

Prijave su obavezne na e-mail: inkluzivni.imrc.kolektiv@gmail.com

Stojimo na raspolaganju oko tehničke pomoći spajanja preko laptopa ili mobitela – u dogovoru s vama, putem telefonskog poziva navodimo kako se tehnički spojiti.

///

OSTALE INFORMACIJE

Druge radionice su:

  • ISTRAŽIVANJE IZVEDBE kroz zajedničko gledanje snimki odabranih plesnih predstava te grupni razgovor i razmjena dojmova o pogledanom sadržaju. Što se vidi, što se može osjetiti, kakav pokret netko drugi inspirira u vlastitom plesu, gdje može odvesti. Repertoar snimki uključuju predstave iz produkcije DIVERTA, kao i stranih inkluzivnih produkcija sa snimkama dostupnim online. Radionicu vodi Iva Nerina Sibila, plesna umjetnica i autorica, edukatorica, osnivačica i umjetnička voditeljica DIVERT kolektiva.
  • KREIRANJE VLASTITIH RADOVA uz našu MENTORSKU PODRŠKU – prilika i mogućnost da se napravi vlastita kratka online izvedba, kao vježba, razvoj ili pokušaj vlastitog autorstva ili istraživanje pokreta i plesa u umjetničkom obliku.

Datumi nadolazećih radionica su:

Pojedini sadržaji radionice, uz dopuštenje polaznika, bit će objavljeni na našim online stranicama poput – divert.hr, Facebook, Instagram, Vimeo i YouTube radi poticanja vidljivosti inkluzivne umjetnosti i inicijativa.

Projekt je financijski podržan od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.